Olika jobb i Norge

Vad finns det för jobb att söka?

Det finns precis alla jobb som du kan tänka dig. Arbeten som kräver olika utbildningar som läkare, advokater, barnskötare men också mängder av arbeten som endast har gymnasieutbildning som krav. Det vanligaste jobben som svenskar har i Norge är inom fiskeindustrin, sjuksköterskor och hotell/restaurang.  Lättast att hitta jobb är genom den Norska arbetsförmedlingen eller googla på olika jobb. Man kan också höra sig för med vänner som har varit där och arbetat. Alla har vi någon runtomkring oss som har provat på Norge som arbetsplats.

Fiskeindustrin

Fisket är en stor näringskedja för Norge. Nu för tiden finns inte riktigt lika mycket jobb inom fiskeindustrin som förr, mycket har industrialiserat och automatiserat. Men ännu lockar jobb på båtarna för de som gillar att arbeta hårt. Det kräver en hel del styrka med alla tunga lyft som det innebär. Eftersom det är ett riskabelt yrke så krävs oftast en del branscherfarenhet.

Sjukvården

Inom sjukvården är det relativt lätt att hitta jobb. Ring runt till olika sjukhus i Norge och skicka in ditt CV. Ditt svenska legitimation gäller i Norge om det kan styrkas med utbildningsbevis och socialstyrelsen legitimation.

Hotell och restaurang

Norges turistindustri är växande och här finns det jobb att hitta. Är du inte speciellt nogräknad med var du hamnar i Norge så har du lättare för att få arbete. Mängder av svenskar arbetar inom detta område. Hurtigrutten lockar många sökande, du får inte bara ett välbetalt arbete som ofta ger en generös dricks utan också en underbar naturupplevelse.

Kommentarer inaktiverade.